11Jun/120

No rain today

Apropå det här tjatet om att det nu är vinter och australiensarna tycker så synd om sig själva... ZZZzzzzzZZzZzzZZZzzzzZZ.

Jag tycker synd om mig själv för att jag faktiskt släpade med mig en vinterjacka hit. Den kommer ju aldrig att komma till användning har jag kommit fram till. Tänk vad jag kunnat få plats med i resväskan istället för det där åbäket...!

Snapshot: idag i väntan på bussen tillbaka från stan. (Nej, ingen snö, hagel eller drivis så långt ögat kan nå.)

6Jun/120

Two more weeks to go

Oj då. Då var den här. Upploppet, aka slutprovs-veckorna. Är det inte då det är dags att börja sprinta och ge järnet? Troligen. Men vad gör jag då istället?

Jo, jag sätter mig i en bil med två australiensare och en amerikan och åker till Wilsons Prom.

Hittar ni Ballarat? Snett nedanför, i högra hörnet/tippen hittar ni Wilsons Promontory national park. Ser inte så värst långt dit. Jag fick erfara att det visst är det. Sisådär 5-6 timmar enkelväg (!). Suck... australiensarna bor i ett för stort land, så en lång sträcka för dem är en GIGANTISK för oss, tydligen. Samma för korta sträckor.

Här hoppar de fritt och glatt. Bilförares uppgift som kör genom parken: INTE köra ihjäl dem även att de rätt vad det är hoppar upp på vägen. (Vi såg två överkörda Wombats, mycket sorgligt. Men sedan fick vi se en LEVANDE och till och med de infödda australiensarna fick frispel. Hehe.)

Sedan bar det av uppåt...

... och bortåt.

Och allt knatande för att "bara" få se detta.

På vägen ner höll jag mig längst bak i ledet för att kunna stanna när jag ville och fota. Längre fram hörde jag emellanåt meningsutbyten som:

- No, don't go there/don't tuch that/don't try that... you know that that's where you'll find all the spiders and snakes.

Megan förmanade Aaron. Jag var utåt sett oberörd men på insidan skedde detta: !#%!?!#&%??.

Vadå? Jag är svensk för sjutton.

Sedan tillägger hon att han inte skulle göra si eller så för då  kunde han störa naturliga levadssätt/boenden etc. (Eller något sådant, kommer inte ihåg vilka tjusiga ord hon använde.)

Då var det enda jag kunde tänka: ?!?!?!?!? Inte för att han skulle undvika dö alltså?

Sedan trillade polletten ned - de är båda biologistudenter. Jaja, då förstår jag. (Eller inte.) (Gjorde mental anteckning att inte bli dödad själv.)

Vid utkiksplats på lägre höjd kunde vi beskåda samma vackra utsikt en gång till...

... och en gång till.

Så intogs slutligen en mack-lunch till denna utsikt. (Har sett värre.)

Och den kanske inte helt optimala hemfärden i Aarons vackra skapelse till bil är en historia för sig. Kanske kommer den i ett annat inlägg.

Nämnde jag att det pratas en massa nu om att det nu är officiellt vinter här, eftersom det är juni månad? Eh... kunde ha varit värre är allt jag säger.

Taggat under: Inga kommentarer