12Mar/120

Not much going on right now

Eller jo, det är det. Massor. Men det är bara läxor, inget annat roligt att prata om.

Jag får ofta kommentaren hemifrån när jag skypar med dem att det låter som om jag befinner mig mitt i djungeln. Det gör jag inte, men ändå har de inte helt fel, för djurlivet här går inte att jämföra med det som är i Sverige. Just håller jag på att bli tokig på de här djuren (insekterna?) som låter värre än en hel blåsorkester. Stänga fönstret hade varit en lösning, men det vill jag inte p.g.a. värmen...

Vad jag vill komma fram till här är kanske inte helt glasklart, så jag ska gå mer rakt på sak - i-landsproblem.

Mitt liv just i denna stund består av mestadels i-landsproblem, kom jag att tänka på idag.

I mitt huvud ekar dessa urlöjliga klaganden, non-stop. Exempel: Det är för varmt! Men kan inte dessa jäkla syrsor hålla klaffen någon gång?! Det är så mycket i skolan, hur sjutton är det tänkt att jag ska hinna med att leva också? Sedan går det runt ett varv till. Like a broken record.

Så detta är vad som händer för tillfället - jag klagar inombords. Inte för att jag yppar det högt (förutom här då, hehe), för det är trots allt bland de löjligaste saker att klaga över. Jag har fått möjlighet att studera utomlands och jag känner i hemlighet för att be någon byta med mig. Jag är trött! Jag vill sova ut på mornarna! Jag vill ha tiden att slöa i en skön soffa tittandes på någon dålig film! Snäääälla, någon - bara byt med mig! går klagovisan på.

Och som grädde på moset, vi kommer ha påsklov om två veckor, i två veckor! Bara att på schemat står det att jag har två stora inlämningar precis när vi kommer tillbaka från lovet... Vilket i min hjärna översätts till: Aha, så det är det som jag ska roa mig med alltså. Inte vara ledig, utan plugga. Såklart... Gah! Flera andra utbytesstudenter som jag kommit att lära känna kör våga-vägra-vara-kvar-på-campus-under-lovet och har redan bokat flygbiljetter till Sydney. Jag är välkommen att haka på, hälsar de glatt.

Låt mig citera alls vår kära Wikipedia här: "I-landsproblem (engelska: first world problem) är ett informellt uttryck för vardagliga problem som är typiska för industrialiserade länder, med en antydan om att dessa problem är lindriga jämfört med problem i utvecklingsländer, som krig, svält, farsoter, analfabetism och fattigdom." (Om nu någon inte varit säker.)

...

... eh... eller...

...

Vad ska jag göra? ekar kusligt mellan öronen. Stanna kvar och plugga som den duktiga studenten jag (host) vill vara... eller leva livet lite?

Kanske besvarade jag just min egen fråga? Kved jag inte nyss över att jag inte fattar hur jag ska klämma in lite fritid här och var i mitt späckade schema? Jag kanske behöver ta mig tiden. Men det är en skrämmande tanke. För tänk om jag inte hinner med allt i skolan då?

Ja, den som lever får se. Antar jag.

Tillåt mig få fortsätta på denna otroligt lustfyllda bana genom att lägga till en av mina bilder på en fågel. Låt säga att den symboliserar friheten jag så starkt suktar efter just nu...  

Fast med fötterna på jorden igen - jag tog denna bild medan jag fortfarande bodde (och pluggade!) i Halmstad. Hur hann jag med det tro? Valsa runt på stranden och ta lustfyllda bilder på moln och fåglar - tog jag mig tiden kanske?? Bra fråga.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.