15Mar/120

Is it only bus drivers that are always happy, or does that say apply to cashiers too?

Jag kan inte låta bli att fascineras varenda gång jag går in i en mataffär här. Och det går inte låta bli att jämför med vad man är van vid...

Så låt mig nämna några få (men slående) saker här.

- Jag tycker det svenska utbudet är bättre. Liksom standarden på våra mataffärer.

+ Snacka om bättre service! Här har de tänkt till.

Och hur menar jag då? Jo, låt oss ta exemplet kassorna och kassörskornas jobb. I Sverige får vi lassa upp alla våra varor åt kassörskorna så de kan skanna dem (nu bortser vi från det mer vanligt förekommande självskanningssystemet i Sverige (som jag för övrigt inte brukar se så många använda)) och sedan skickas de vidare i väntan på att vi ska packa ner allt i påsar vi får betala för. Här hade de nog skrattat om jag berättade hur vi gör.

Här kommer en inte så värst high teck bild av hur det fungerar här:

Jo, alltså. Du placerar din matkorg på en liten bänk bredvid kassörskan, hon (eller han för all del) plockar upp varorna, skannar dem och placerar dem i kassar som hon har framför sig. Sedan ställer hon helt enkelt upp de färdigförpackade matvarorna på en annan liten bänk på andra sidan om sig... Mitt jobb är att se glad ut medan jag väntar på att hon gör klart sitt jobb och sedan betalar jag för mig.

Ursäkta att jag frågar, men hur tänker vi egentligen? Vågar jag säga att det känns lite lutheranskt att vi alltid ska utföra halva jobbet själva oavsett vad det är vi betalar för?

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.