20Mar/120

What the f**k?

Skolan tar mer tid än någonsin just nu. Och det menar jag ganska bokstavligen. Med fyra kurser på samma gång och uppgifter till alla att göra och förbereda varje vecka så lägger jag mer tid per dag på skolan än jag någonsin gjort. (Kan ha att göra med att jag i en av mina litteraturkurser måste läsa en roman i veckan och det sväljer upp precis all överflödig tid.)

Hur som helst. Jag har börjat hänga en del i bibblan, av ganska naturliga skäl. Det är ett stort bibliotek i mina ögon, för att vara på en skola, även att det är ett universitet. Högst upp på tredje våningen är alla böcker och dessutom en tyst avdelning för studier. Precis där brukar jag hamna.

En gång satt jag extra länge där inne och kände tillslut att jag var tvungen att uträtta somliga behov. Jaha, bara att leta efter lämpligt ställe att uträtta dessa somliga behov. Tittar upp på skyltningen i taket och möts av detta:

 

Ser ni vad jag ser? Om man tog till vänster kom man alltså till hissen alternativt herrtoaletten... ? Vart tog damtoaletten vägen då? Glömde de installera den?? Men hallå, vad är det här för diskriminering, har inte jag samma rättigheter som tjej att gå på toa? var det första som for genom mitt huvud.

Jag skannade snabbt av hela våningplanet, men nej, ingen toalett som tillät mig att besöka den. I trängande behov gick jag nedåt för att fråga i receptionen hur de tänkt här, men hinner inte ända dit förrän jag ser på ett annat våningsplan en skylt pekande mot - mycket riktigt - damtoaletterna. Där sprang jag in.

Förstår fortfarande inte poängen med att dela upp de olika våningsplanen i olika könstillhörigheter, men men. Jag slapp i alla fall skämma ut mig offentligt för att jag inte kunde hålla mig mycket längre.

 

Taggat under: Lämna en kommentar
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.