15Feb/122

Okay, here we go

Dag 1. Nu drar det i gång.

Idag har det varit fullpackat med information och praktiska saker. Jag har till exempel öppnat det australienskt bankkonto, fräsigt värre. Vi har bland annat fått sitta och lyssna på polisen om "vår säkerhet", och en livvakt kom och berättade om vad man bör tänka på i och kring vatten (han nämnde tusen saker, allt från att inte bada själv till farliga strömmar, men inte ett ord om farliga djur... hum. Så det finns alltså inga sådana i det här landet? Eller mer specifikt i havet? Som hajar till exempel...? Nej? Okej. Jag litar på livräddaren Justin som hade sådant überstylat hår att vi hade svårt att fokusera på vad han sa och inte bara stirra på hans hår...).

Efter en lång och varm dag -

- det är sant, jag kan nämna lite om vädret. När jag kom hit regnade det på tvären i två dagar och var riktigt kallt. Jag hade blivit förvarnad att hösten kan komma tidigt i de här områdena, så jag kände mig lite snopen där i början och trodde verkligen att jag missat hela sommaren. Men nej då, nu är den tillbaka. Igår var det omkring 25 grader, idag steg det till 30 grader. Jag klagar inte -

- stannade vi, ett gäng på sju internationella studenter, kvar i stan. Först satt vi på en irländsk pub och värmde upp inför St Patricks Day (den 17:de mars), sedan inhandlade vi lite matvaror och åkte tillbaka till campus. Vi slängde ihop en trevlig middag allihopa... och jag känner att jag åt lite för mycket. Men jag klagar inte, åter igen.

Måste säga att det är allt annat än tråkigt att handla mat ihop med sex olika nationaliteter i en australiensk mataffär. (Det är jag från Sverige, Alfie från Filippinerna, Charlotte från Holland, Alex från Sydamerika, Megan från USA och Eva och Paul från Frankrike.)  Jag kan ge exempel på hur de agerade inne i affären - Eva från Frankrike gick runt och valde ut de bästa råvarorna och plockade givetvis på sig två stora baguetter, Megan från USA gick mer rakt på sak och hämtade två liter Coca-Cola och tre konserver med spagetti... Jag säger inget mer.

Det enda som är lite synd är att vi kommer delas upp på fredag. Just nu bor vi alla i samma hus, men det är bara temporärt. Skolan placerar alltid ut de internationella studenterna i var sin bostad och fyller sedan upp med australiensare... Det är tydligen bra för de inhemska studenterna att alla få träffa någon annan student från ett annat land. För jag menar, vi är ju så hemskt olika varandra, egentligen. Eller?

 

Taggat under: Lämna en kommentar
Kommentarer (2) Trackbacks (0)
  1. Skönt att du är på plats, sover och äter mat…

  2. Spagetti på burk… Rena lyxlivet. Som student i Sverige hade det varit vitaminberikade nudlar som gällt.


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.