22Feb/120

Short summary

Nu så. Nu ska här uppdateras kort vad som hänt på sistone.

Den 17:de flyttade vi som sagt in i våra nya rum. Dagarna som följde hände det en massa på. Så som...

... den 18:de var det en lära-känna-varandra-dag - vi alla 400 som hade flyttat in dagen innan. Kan jag erkänna att jag inte kommer ihåg så många namn, men vi hade roligt ihop. Vi lekte diverse lekar som var menade som enkla medel till att komma varandra närmare och få skratta tillsammans. Men vad jag främst tog med mig från den dagen var en svidande solbränna, såklart. På kvällen hölls en formell middag för oss, mycket trevligt.

... den 19:de var också en aktivitetsdag. Vi (alla 400) delades upp i ca 30 lag och fick prova på en massa aktiviteter och sporter, så som volleyboll, gokart, hiphop-dans, fotboll med mera. Vi internationella studenter lämnade de andra vid lunch för att åka till det lilla zoot som finns här i Ballarat.

... den 20:de började O'Week. "Orienteringsvecka" kan man kanske översätta det till på svenska. Under denna vecka får vi bekanta oss mer med de områdena på skolan där vi kommer att studera vid. Jag till exempel läser två litteraturkurser och två IT-kurser, därför har jag fått träffa människor från School of Art & Education och School of Science, Information Technology & Engineering. På kvällen gick jag och ett par kompisar på en "Ghost Tour" inne i stan... kusligt värre. Vi fick reda på massa historier från förr som hänt i stan, och vi fick lära oss att denna staden är bland de mest hemsökta av alla i distriktet...

... den 21:a fortsatte det med nya aktiviteter på O'Week. På kvällen hamnade vi på ett "Back to school party" inne i stan.

... den 22:a är idag. Nu ska jag snart ner till skolområdet och gå på "marknad", med massa festligheter och gratis mat från världens alla hörn... jag tackar jag. Ikväll vankas det "Pub crawl"... får se om man pallar eller dukar under bordet, hehe.

Men jag ska inte lämna er helt illustrationslösa. Här är ett litet axplock av djur vi fick se på zoot i söndags:

Såklar man finner koalor på ett zoo i Australien

Och lika givetvis - kängurur

Vi fick till och med klappa dem

Jag hittade ett par pyttesmå sköldpaddor...

Wombaten blev min favorit - bara för söt

Taggat under: Lämna en kommentar
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.